woensdag 16 april 2014

Tips voor deze dag, dagtekst van de omraam en woorden van inspiratie 16-4-2014


Wij ontwikkelen ons gewaar zijn van de ontelbare mooie dingen in het dagelijkse leven, want iedere fase van schoonheid draagt bij aan de uitbreiding van spirituele verheffing en begrip. Een spinnenweb vol met regenboogparels van de zon, de nachtelijke hemel, rijp met oeroude lichtjes, de broze stilte van rondtrekkende mist; kunst is niet wat we zien, maar de wijze waarop we kijken! Kunst overstijgt definitie. De kracht van de schoonheid zit in de gevoelens die het in ons losmaakt. Kunst bestaat als een universele mogelijkheid op doorzichtigheid. Je innerlijke essentie straalt dan zichtbaar uit, als geschenk aan allen. Helemaal open gebloeid toon je je Ware Zelf. Gele Ster stelt het zo: Sta toe dat elegantie je leidt naar je volgende stap. Bevrijding van verwachtingen en resultaten verlicht de passie van altijddurende creatie.
PAN-Holland
- Je vindt vandaag inspiratie door stralend je talenten aan de wereld te tonen. En denk eraan dat je ook je eigen licht en liefde naar binnen straalt.
- Neem het heft in eigen handen door verantwoordelijkheid te nemen voor je intenties. Wat je aandacht geeft groeit! Stel je voor hoe jij je wilt voelen en verheug je op de dag dat het zo zal zijn. Dan sta je in je kracht en trek je alles aan wat nodig is om daar te komen.
- Je doorzettingsvermogen haal je uit je onbevreesdheid. Ga alleen af op je eigen autoriteit. Jij weet wat goed voor je is.
- Geniet van het leven door zonder oordeel je warmte en liefde te geven aan alles! Wees als de zon die geen onderscheid maakt waar het licht op mag vallen.
Mayawijsheid
DAGENERGIE
Gele Ster - Toon 12 - Kin 168 - GAP
http://www.1320em.nl/webpaginas_dagenergien/kin_168.htm
GAP-dag: http://www.pan-holland.nl/Orakels/GAP.htm
Mooie, stralende dag allemaal!
Met dank aan Hilde


Dagtekst van woensdag 16 april 2014.
"Lijden is onaangenaam en het is natuurlijk dat je er onmiddellijk een einde aan wilt maken, op welke manier dan ook. En toch zijn er omstandigheden waarbij het verkieslijk zou zijn om het lijden niet stelselmatig te ontvluchten, maar eerder te proberen er kracht uit te putten voor een nieuw leven. Eén van de eigenschappen van het lijden is immers dat het in mensen kwaliteiten opwekt, die in andere omstandigheden nooit aan het licht zouden komen. Daarom moet je tegen jezelf zeggen, wanneer je fysiek of moreel lijden te doorstaan hebt, dat jou een gelegenheid wordt geboden om een groot werk aan jezelf te verrichten. Uiteraard gaat het hier niet over bepaalde ondraaglijke pijnen die het innemen van medicijnen noodzakelijk maken, maar over ongemakken die zo vaak voorkomen in het dagelijks leven. In plaats van onmiddellijk verzachting of vergetelheid te zoeken in pillen of andere substanties, is het beter deze ongemakken te gebruiken om aan het werk te gaan en je innerlijk sterker te maken. Je zult daarin slagen door je niet te blijven concentreren op je pijn, maar door je in te spannen om via de gedachte alles te harmoniseren in je fysieke, astrale en mentale lichaam.
Wanneer je dit werk hebt verricht, zul je vaak vaststellen dat je pijn is verdwenen, juist omdat je, door dit werk met de gedachten, erin geslaagd bent harmonie te brengen in je gehele wezen."
Omraam Mikhaël Aïvanhov
 

Geen opmerkingen: