zondag 22 juni 2014

DE NIEUWE TZOLKINGOLF

Is het niet frappant dat mijn verhaal en de dagtekst van vandaag, onder dit verhaal geschreven precies aansluit bij de nieuwe Tzolkingolf?
Foto: DE NIEUWE TZOLKINGOLF 

De Tzolkingolf van de Blauwe Adelaar en de Blauwe Hand is de dertiendaagse groeigolf voor de periode van 22 juni tot en met 4 juli 2014. 

“Altruïsme vloeit voort uit natuurlijke eigenwaarde, een helpaholic probeert met zijn behulpzaamheid zijn kunstmatige eigenwaarde op peil te houden en kan geen ‘nee’ zeggen….”
Jan Geurtz

Zonnekracht

De Adelaar is een vogel die tot grote hoogte kan vliegen. Het is een roofvogel die jaagt met zijn intellect in een zoektocht naar waarheid.
Van alle vogels kan de adelaar het dichtst bij de Zon komen door optimaal gebruik te maken van de thermiek bij de cirkelende vlucht boven de aarde. Vanuit – vogelperspectief – overzie je beter het grotere beeld, de lijnen en patronen van de weg die jij gaat door dit leven.

Een (te) grote behoefte om dienstbaar te willen zijn, de wereld te willen redden etc. kan je gevoelens van hopeloosheid en doelloosheid geven. Vanaf grotere hoogte kun je beter zien dat je het allerbeste anderen kunt helpen door jezelf te helen. Zolang wij zelf onze eigen instrumenten, ons eigen kanaal, nog niet gezuiverd hebben, zolang is liefde en aandacht voor anderen slechts voorwaardelijke aandacht. Hoe liefdevoller en oprechter, hoe bescheidener en kwetsbaarder je kunt zijn- is een gevolg van werken aan jezelf.

De balans vind je door allereerst aan te sluiten bij je fysieke, lichamelijke gewaarwordingen. Waarnemen is vanaf een afstandje naar jezelf kijken. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je zult merken dat je bij al je activiteiten, ontmoetingen etc. voelt dat er ‘iets’ in je woont dat meekijkt. De waarnemer of de getuige helpt je de patronen en lijnen van het landschap te ontdekken in je eigen leven. Patronen herkennen wijst je het spoor naar jeZelf.
Alle grote meesters vertellen dat wij het hoger zelf vanuit zijn verborgen plaats naar voren mogen halen om het de leidende rol in ons leven te geven. Leven vanuit ons hoger-zelf is verblijven in het koninkrijk Gods.

Relaties

Vooral in relaties, ontmoetingen en door het gesprek kunnen we veel van onze patronen op het spoor komen. De voortdurende herhalingen van steeds hetzelfde mechanisme geeft steeds dezelfde uitkomst. Het helpt je dan niet om ‚het’ bij een ander te gaan zoeken, het patroon wat niet begrepen is, zal zich ook daar herhalen…

Het woord ‘relatie’ betekent: verbonden zijn. Wij hebben met alle mensen waar we gedurende korte of langere tijd contact hebben een relatie. Voor al die verbindingen gelden dezelfde regels en levenswetten. In alle relaties kun je hetzelfde patroon ontdekken. Je kunt geïnspireerd worden in relaties, maar ook tot in het diepst van je hart gekwetst worden. Groeien aan een relatie is je liefde kwijt kunnen en je daarin veilig en geliefd voelen. Steeds onderuit gehaald worden, beschadigd worden of langzaam verpieteren doet pijn. Je kunt daar je zelfvertrouwen door kwijtraken en jezèlf kwijtraken, het kan jaren duren voor deze ervaringen een plekje hebben gekregen.

Familiebanden zijn bloedbanden en bloed (erfelijk) is materie. In deze overgangstijd van materie- naar geestbewustzijn merken we allemaal dat de banden van het bloed niet het allerbelangrijkst zijn, maar de banden van die mensen met wie je je verbonden voelt. In gelijkwaardigheid – de energie van het hart. Probeer het om ieder te respecteren en het ieder ander te gunnen het eigen levensdoel in het oog te houden.

Emoties en karma

Tot het ego behoren allerlei emoties. Veel van onze emoties worden opgeroepen door ervaringen die we tijdens ons leven opdoen. Ze worden geactiveerd door de confrontatie en behoren vanaf dat moment tot jouw ego. Vanaf een afstandje naar jezelf kijkend kun je waarnemen dat we bij confrontaties allemaal regelmatig ‘op slot’ schieten en onszelf afsluiten. Vooral als het spannend wordt kruisen wij de armen boven de maag en sluiten het derde chakra helemaal af. Er kan niets meer in, je maakt jezelf onbereikbaar en ongevoelig voor wat er van buiten op je afkomt. Op deze manier kan er van jou ook geen energie meer naar de ander. Van een open gesprek of échte ontmoeting is dan geen sprake meer; het hoofd is dan de baas en niet het hart!

Een manier om innerlijke voeling te krijgen met jezelf is het focussen – het lichaam weet – Focussen is naar binnen ‘zien’, visie opdoen en je aardende kracht versterken. De Adelaarsenergie verbindt van hij ‚ziet’ met wat hij gewaarwordt in zijn fysieke lichaam. Vanaf een afstandje kijken naar je emoties en de relatie tot het zelfvertrouwen met de wijsheid (Sophia) kun je het patroon gaan herkennen en bevindt je je op de groeiweg naar creatie vanuit jouw scheppende vermogens.

Ook oude emoties uit vorige levens en al onze karmische lessen liggen in het ego besloten. Deze zijn vooral te herkennen aan onverklaarbare en vaak heftige emoties. Emoties en karma zijn het sturende mechanisme van ons leven, die zich eveneens doorvertalen in de communicatie. Je karma patronen kunnen zien geeft je een nóg beter zicht op je leven en jouw patronen.

Wat is Karma

Karma, betekent zoiets als ‘daden’ of ‘handelingen’. Met karma wordt bedoeld dat allerlei gebeurtenissen uit vorige levens op de een of andere manier doorwerken in het huidige leven. Ons karma bevat levenslessen die wij heel concreet nodig hebben om te groeien en een beetje wijzer te worden. Je kunt karma herkennen door bepaalde ervaringen die je meerdere malen in je leven overkomen. Karmische ontmoetingen (soulmates) en gebeurtenissen zijn vaak uiterst emotioneel en kunnen bijzonder heftig en ingrijpend zijn. Het karmische ervan is dat oude, onverwerkte emoties uit vorige levens (waar je je niets van kunt herinneren) ineens opspelen en voor onbedoelde, heftige confrontaties zorgen. Er volgt dan vaak een moeizame zoektocht om door die emoties en confrontaties heen ‘inzicht’ te vinden als je bereid bent te leren van het leven en de ‘schuld’ niet projecteert op de ander.

De Tzolkin geeft inzicht in ons Zielenpad. Gedurende 52 jaar worden vier niveaus van ieder 13 jaar doorlopen. De volgende 52 jaar vertoont precies hetzelfde persoonlijke ontwikkelingsprogramma van je leven, met dat verschil dat deze ontwikkeling op een hoger niveau zal plaatsvinden.

Tot de helft van 52 jaar, rondom je 26e levensjaar, staat je leven in het teken van voorbereiding. In de eerste 26 jaar van je leven wordt het toneel van het leven in orde gemaakt (mede door onze ouders!!) voor het toneelstuk dat vanaf je 26e levensjaar gespeeld gaat worden. Dan treden de wetten van karma pas écht in werking.

Stap voor stap met een toenemende intensiteit begint het karmische drama zich te ontvouwen. Je ontmoet die mensen en creëert (onbewust) die situatie die het mogelijk maken dat allerlei karmische gebeurtenissen (levenslessen) in werking kunnen treden. Vaak pas rondom de 49/52 jaar wordt het weer rustiger en kom je in een vrijere levensfase. Als de levenslessen geleerd zijn staat vanaf dan tot aan onze dood in het teken van groeiende wijsheid en een toenemende belangeloze aandacht voor anderen. Bewustwording van deze karmische patronen (je antipode partner) helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.

Vanuit vorige levens heb je misschien ‘hangovers’ meegenomen die je pas nu kunt en wilt gaan verwerken. Denk aan angsten voor brand, een wurg- of beknellend gevoel (sjaal of stropdas) die niet verklaarbaar zijn vanuit gebeurtenissen in dit leven. Een voorkeur voor een bepaalde taal of land; ergens de weg kennen zonder dat je er in dit leven ooit geweest bent is allemaal karmisch meegenomen. Karma heeft dus lang niet alleen maar ‘vervelende’ kanten. Het is heel mooi om voor jezelf op zoek te gaan naar de wortels van je beroepskeuze of je religiekeus. Je religieuze incarnatiepatroon is vaak al heel oud! Naast ons eigen karma, is er ook een familiekarma. Het is vaak de weg van hoogsensitieve nieuwetijdsmensen het familie-patroon te doorbreken, vooral door de eigen ontwikkelingsweg te gaan. Daarnaast is er ook landen karma en volkeren karma.

De leer van karma en reïncarnatie

Nog niet zo heel lang geleden dachten wij mensen dat alles wat gebeurt (in ons leven) vastligt. De zgn. predestinatie leer gaat uit van een ‚goddelijke voorbeschikking’ – wat zoveel wil zeggen dat alles wat gebeurt en besloten wordt de wil van God is.

De leer van karma en reïncarnatie gaat er ook vanuit dat het meeste wat wij in het leven ontmoeten al van te voren vastligt. Het lot (karma) of drama wat zich gaat afspelen na onze geboorte op aarde ligt ook in deze opvatting dus voor het grootste deel vast.

Met dit verschil dat niet God, maar wijzelf hiervoor verantwoordelijk zijn. Alles in ons huidige leven is een gevolg van onze eigen daden in eerdere levens. Zowel de pijnlijke en moeilijke, als de mooie en goede. Zo helpt de wet van karma en reïncarnatie ons te ontwikkelen en in iedere incarnatie een beetje verder te komen en wijzer te worden. We merken in ons volgende leven of wijzelf èn ook de mensheid minder belastend en onvrij in het leven kunnen staan. De mens is zèlf verantwoordelijk en heeft als hulp de Zonne-Geest ontvangen, waardoor we vanaf een afstandje kunnen kijken naar onszelf. Elke vorm van afhankelijkheid verhindert je te luisteren naar je eigen hart. Alle relaties, maar vooral ook karmische relaties, waarin (nog) sprake is van macht en/of machtspelletjes, is nog niet omgevormd naar gelijkwaardigheid (hartsenergie) en wederzijds respect. Ieder mens mag (leren) leven vanuit de eigen innerlijke kracht!

De golfslag van deze groeigolf

De Adelaar is een roofvogel, symbolisch gezien zijn roofvogels verbonden met het ‘derde oog’ van een mens. Het oog is verbonden met de Zon. Met de zomerzonnewende bereikt de natuur op aarde haar hoogtepunt. De ziel van de aarde is dan reusachtig groot. Zij is één met de kosmos op dat moment. We hoeven in de zomertijd niet omhoog te kijken naar de zon en de sterren om de kosmos te voelen. De warmte omhult ons.

De lens achter in ons oog is de belangrijkste biologische klok die de hypothalamus en de pijnappelklier stimuleert. De pijnappelklier (de epifyse) is weer het ‘oogje’ waarmee we contact maken met ons Hoger Zelf. Onze zon is dus niet enkel een bron van warmte en licht, maar ook het tussenstation tussen ons eigen Hart en het Hart van de Melkweg (de Hunab K’u) De ene Bron! De Zon vertegenwoordig de energie van VUUR, enthousiasme en geestkracht. Het woord spiritualiteit is verbonden met geestkracht en geestkracht is synoniem aan bewustzijn. Je kunt gaandeweg meer en meer vrij en creatief je eigen krachten inzetten. Je lichaam is je bondgenoot en de (gap) stuurman van deze groeigolf is een stormachtige energie die kansen biedt om te zuiveren en te vernieuwen. De Phoenix herrijst uit de as!

Het doel van deze golf is de energie van de Blauwe Hand (toon 13) Twee handen die samenwerken naar en vanuit een ietsje meer geopend Hart. Een verbindende energie.

Derwisj betekent ‘drempel’. Een soefidanser staat op de drempel tussen het oude en het nieuwe, het hemelse en het aardse, het nu en de oneindigheid. In een adembenemende concentratie geven zij beeldend en zeer gecentreerd uitdrukking aan het verbondenheid met het oneindige Zelf. Een Derwisj houdt net als een Boeddha de rechterhand open naar boven en ontvangt zo de subtiele inspiratie die met de linkerhand wordt doorgegeven. Zo kunnen wij een kring vormen – een doorlopende keten van energie die klinkt als een gebed om wereldvrede!

© Joke - http://www.fluisteralsjeblieft.nl
DE NIEUWE TZOLKINGOLF

De Tzolkingolf van de Blauwe Adelaar en de Blauwe Hand is de dertiendaagse groeigolf voor de periode van 22 juni tot en met 4 juli 2014.

“Altruïsme vloeit voort uit natuurlijke eigenwaarde, een helpaholic probeert ...met zijn behulpzaamheid zijn kunstmatige eigenwaarde op peil te houden en kan geen ‘nee’ zeggen….”
Jan Geurtz

Zonnekracht

De Adelaar is een vogel die tot grote hoogte kan vliegen. Het is een roofvogel die jaagt met zijn intellect in een zoektocht naar waarheid.
Van alle vogels kan de adelaar het dichtst bij de Zon komen door optimaal gebruik te maken van de thermiek bij de cirkelende vlucht boven de aarde. Vanuit – vogelperspectief – overzie je beter het grotere beeld, de lijnen en patronen van de weg die jij gaat door dit leven.

Een (te) grote behoefte om dienstbaar te willen zijn, de wereld te willen redden etc. kan je gevoelens van hopeloosheid en doelloosheid geven. Vanaf grotere hoogte kun je beter zien dat je het allerbeste anderen kunt helpen door jezelf te helen. Zolang wij zelf onze eigen instrumenten, ons eigen kanaal, nog niet gezuiverd hebben, zolang is liefde en aandacht voor anderen slechts voorwaardelijke aandacht. Hoe liefdevoller en oprechter, hoe bescheidener en kwetsbaarder je kunt zijn- is een gevolg van werken aan jezelf.

De balans vind je door allereerst aan te sluiten bij je fysieke, lichamelijke gewaarwordingen. Waarnemen is vanaf een afstandje naar jezelf kijken. Hoe vaker je dit doet, hoe meer je zult merken dat je bij al je activiteiten, ontmoetingen etc. voelt dat er ‘iets’ in je woont dat meekijkt. De waarnemer of de getuige helpt je de patronen en lijnen van het landschap te ontdekken in je eigen leven. Patronen herkennen wijst je het spoor naar je Zelf.
Alle grote meesters vertellen dat wij het hoger zelf vanuit zijn verborgen plaats naar voren mogen halen om het de leidende rol in ons leven te geven. Leven vanuit ons hoger-zelf is verblijven in het koninkrijk Gods.

Relaties

Vooral in relaties, ontmoetingen en door het gesprek kunnen we veel van onze patronen op het spoor komen. De voortdurende herhalingen van steeds hetzelfde mechanisme geeft steeds dezelfde uitkomst. Het helpt je dan niet om ‚het’ bij een ander te gaan zoeken, het patroon wat niet begrepen is, zal zich ook daar herhalen…

Het woord ‘relatie’ betekent: verbonden zijn. Wij hebben met alle mensen waar we gedurende korte of langere tijd contact hebben een relatie. Voor al die verbindingen gelden dezelfde regels en levenswetten. In alle relaties kun je hetzelfde patroon ontdekken. Je kunt geïnspireerd worden in relaties, maar ook tot in het diepst van je hart gekwetst worden. Groeien aan een relatie is je liefde kwijt kunnen en je daarin veilig en geliefd voelen. Steeds onderuit gehaald worden, beschadigd worden of langzaam verpieteren doet pijn. Je kunt daar je zelfvertrouwen door kwijtraken en jezèlf kwijtraken, het kan jaren duren voor deze ervaringen een plekje hebben gekregen.

Familiebanden zijn bloedbanden en bloed (erfelijk) is materie. In deze overgangstijd van materie- naar geestbewustzijn merken we allemaal dat de banden van het bloed niet het allerbelangrijkst zijn, maar de banden van die mensen met wie je je verbonden voelt. In gelijkwaardigheid – de energie van het hart. Probeer het om ieder te respecteren en het ieder ander te gunnen het eigen levensdoel in het oog te houden.

Emoties en karma

Tot het ego behoren allerlei emoties. Veel van onze emoties worden opgeroepen door ervaringen die we tijdens ons leven opdoen. Ze worden geactiveerd door de confrontatie en behoren vanaf dat moment tot jouw ego. Vanaf een afstandje naar jezelf kijkend kun je waarnemen dat we bij confrontaties allemaal regelmatig ‘op slot’ schieten en onszelf afsluiten. Vooral als het spannend wordt kruisen wij de armen boven de maag en sluiten het derde chakra helemaal af. Er kan niets meer in, je maakt jezelf onbereikbaar en ongevoelig voor wat er van buiten op je afkomt. Op deze manier kan er van jou ook geen energie meer naar de ander. Van een open gesprek of échte ontmoeting is dan geen sprake meer; het hoofd is dan de baas en niet het hart!

Een manier om innerlijke voeling te krijgen met jezelf is het focussen – het lichaam weet – Focussen is naar binnen ‘zien’, visie opdoen en je aardende kracht versterken. De Adelaarsenergie verbindt van hij ‚ziet’ met wat hij gewaarwordt in zijn fysieke lichaam. Vanaf een afstandje kijken naar je emoties en de relatie tot het zelfvertrouwen met de wijsheid (Sophia) kun je het patroon gaan herkennen en bevindt je je op de groeiweg naar creatie vanuit jouw scheppende vermogens.

Ook oude emoties uit vorige levens en al onze karmische lessen liggen in het ego besloten. Deze zijn vooral te herkennen aan onverklaarbare en vaak heftige emoties. Emoties en karma zijn het sturende mechanisme van ons leven, die zich eveneens doorvertalen in de communicatie. Je karma patronen kunnen zien geeft je een nóg beter zicht op je leven en jouw patronen.

Wat is Karma

Karma, betekent zoiets als ‘daden’ of ‘handelingen’. Met karma wordt bedoeld dat allerlei gebeurtenissen uit vorige levens op de een of andere manier doorwerken in het huidige leven. Ons karma bevat levenslessen die wij heel concreet nodig hebben om te groeien en een beetje wijzer te worden. Je kunt karma herkennen door bepaalde ervaringen die je meerdere malen in je leven overkomen. Karmische ontmoetingen (soulmates) en gebeurtenissen zijn vaak uiterst emotioneel en kunnen bijzonder heftig en ingrijpend zijn. Het karmische ervan is dat oude, onverwerkte emoties uit vorige levens (waar je je niets van kunt herinneren) ineens opspelen en voor onbedoelde, heftige confrontaties zorgen. Er volgt dan vaak een moeizame zoektocht om door die emoties en confrontaties heen ‘inzicht’ te vinden als je bereid bent te leren van het leven en de ‘schuld’ niet projecteert op de ander.

De Tzolkin geeft inzicht in ons Zielenpad. Gedurende 52 jaar worden vier niveaus van ieder 13 jaar doorlopen. De volgende 52 jaar vertoont precies hetzelfde persoonlijke ontwikkelingsprogramma van je leven, met dat verschil dat deze ontwikkeling op een hoger niveau zal plaatsvinden.

Tot de helft van 52 jaar, rondom je 26e levensjaar, staat je leven in het teken van voorbereiding. In de eerste 26 jaar van je leven wordt het toneel van het leven in orde gemaakt (mede door onze ouders!!) voor het toneelstuk dat vanaf je 26e levensjaar gespeeld gaat worden. Dan treden de wetten van karma pas écht in werking.

Stap voor stap met een toenemende intensiteit begint het karmische drama zich te ontvouwen. Je ontmoet die mensen en creëert (onbewust) die situatie die het mogelijk maken dat allerlei karmische gebeurtenissen (levenslessen) in werking kunnen treden. Vaak pas rondom de 49/52 jaar wordt het weer rustiger en kom je in een vrijere levensfase. Als de levenslessen geleerd zijn staat vanaf dan tot aan onze dood in het teken van groeiende wijsheid en een toenemende belangeloze aandacht voor anderen. Bewustwording van deze karmische patronen (je antipode partner) helpt je verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen leven.

Vanuit vorige levens heb je misschien ‘hangovers’ meegenomen die je pas nu kunt en wilt gaan verwerken. Denk aan angsten voor brand, een wurg- of beknellend gevoel (sjaal of stropdas) die niet verklaarbaar zijn vanuit gebeurtenissen in dit leven. Een voorkeur voor een bepaalde taal of land; ergens de weg kennen zonder dat je er in dit leven ooit geweest bent is allemaal karmisch meegenomen. Karma heeft dus lang niet alleen maar ‘vervelende’ kanten. Het is heel mooi om voor jezelf op zoek te gaan naar de wortels van je beroepskeuze of je religiekeus. Je religieuze incarnatiepatroon is vaak al heel oud! Naast ons eigen karma, is er ook een familiekarma. Het is vaak de weg van hoogsensitieve nieuwetijdsmensen het familie-patroon te doorbreken, vooral door de eigen ontwikkelingsweg te gaan. Daarnaast is er ook landen karma en volkeren karma.

De leer van karma en reïncarnatie

Nog niet zo heel lang geleden dachten wij mensen dat alles wat gebeurt (in ons leven) vastligt. De zgn. predestinatie leer gaat uit van een ‚goddelijke voorbeschikking’ – wat zoveel wil zeggen dat alles wat gebeurt en besloten wordt de wil van God is.

De leer van karma en reïncarnatie gaat er ook vanuit dat het meeste wat wij in het leven ontmoeten al van te voren vastligt. Het lot (karma) of drama wat zich gaat afspelen na onze geboorte op aarde ligt ook in deze opvatting dus voor het grootste deel vast.

Met dit verschil dat niet God, maar wijzelf hiervoor verantwoordelijk zijn. Alles in ons huidige leven is een gevolg van onze eigen daden in eerdere levens. Zowel de pijnlijke en moeilijke, als de mooie en goede. Zo helpt de wet van karma en reïncarnatie ons te ontwikkelen en in iedere incarnatie een beetje verder te komen en wijzer te worden. We merken in ons volgende leven of wijzelf èn ook de mensheid minder belastend en onvrij in het leven kunnen staan. De mens is zèlf verantwoordelijk en heeft als hulp de Zonne-Geest ontvangen, waardoor we vanaf een afstandje kunnen kijken naar onszelf. Elke vorm van afhankelijkheid verhindert je te luisteren naar je eigen hart. Alle relaties, maar vooral ook karmische relaties, waarin (nog) sprake is van macht en/of machtspelletjes, is nog niet omgevormd naar gelijkwaardigheid (hartsenergie) en wederzijds respect. Ieder mens mag (leren) leven vanuit de eigen innerlijke kracht!

De golfslag van deze groeigolf

De Adelaar is een roofvogel, symbolisch gezien zijn roofvogels verbonden met het ‘derde oog’ van een mens. Het oog is verbonden met de Zon. Met de zomerzonnewende bereikt de natuur op aarde haar hoogtepunt. De ziel van de aarde is dan reusachtig groot. Zij is één met de kosmos op dat moment. We hoeven in de zomertijd niet omhoog te kijken naar de zon en de sterren om de kosmos te voelen. De warmte omhult ons.

De lens achter in ons oog is de belangrijkste biologische klok die de hypothalamus en de pijnappelklier stimuleert. De pijnappelklier (de epifyse) is weer het ‘oogje’ waarmee we contact maken met ons Hoger Zelf. Onze zon is dus niet enkel een bron van warmte en licht, maar ook het tussenstation tussen ons eigen Hart en het Hart van de Melkweg (de Hunab K’u) De ene Bron! De Zon vertegenwoordig de energie van VUUR, enthousiasme en geestkracht. Het woord spiritualiteit is verbonden met geestkracht en geestkracht is synoniem aan bewustzijn. Je kunt gaandeweg meer en meer vrij en creatief je eigen krachten inzetten. Je lichaam is je bondgenoot en de (gap) stuurman van deze groeigolf is een stormachtige energie die kansen biedt om te zuiveren en te vernieuwen. De Phoenix herrijst uit de as!

Het doel van deze golf is de energie van de Blauwe Hand (toon 13) Twee handen die samenwerken naar en vanuit een ietsje meer geopend Hart. Een verbindende energie.

Derwisj betekent ‘drempel’. Een soefidanser staat op de drempel tussen het oude en het nieuwe, het hemelse en het aardse, het nu en de oneindigheid. In een adembenemende concentratie geven zij beeldend en zeer gecentreerd uitdrukking aan het verbondenheid met het oneindige Zelf. Een Derwisj houdt net als een Boeddha de rechterhand open naar boven en ontvangt zo de subtiele inspiratie die met de linkerhand wordt doorgegeven. Zo kunnen wij een kring vormen – een doorlopende keten van energie die klinkt als een gebed om wereldvrede!

© Joke - http://www.fluisteralsjeblieft.nl/
Meer weergeven

Geen opmerkingen: