donderdag 22 mei 2014

 
Dagtekst van donderdag 22 mei 2014.
"Doe deze proef: span je in om je tenminste gedurende een week in alle omstandigheden te gedragen met beheersing, wijsheid, goedheid en mildheid. Na die paar dagen zul je vaststellen dat je moeilijke situaties die zich aan je voordoen, makkelijker het hoofd kunt bieden: je voelt je versterkt alsof je energie hebt gekregen, alsof een materie, een subtiel fluïdum in jou is ontstaan, dat de cellen van je zenuwstelsel voedt. Zodra je een inspanning doet om je gedrag te verbeteren, bouwt zich een hele structuur in je op die steeds sterker wordt. Je vraagt je af hoe het mogelijk is dat je in staat bent met kalmte ongemakken te verdragen, die je daarvoor woedend of angstig maakten of je zenuwen op de proef stelden. En als het gebeurt dat je moe, in verwarring of ontmoedigd bent, dan blijft dat niet
duren: na een gebed, een paar ogenblikken van stille overpeinzing, begint die energie weer in je te werken om alles te herstellen."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Woorden van Inspiratie - Dag 52
"  Mededogen, zorgzaamheid, onderwijzen, liefhebben en al je geschenken,
talenten en vaardigheden delen met anderen - dat zijn de toegangspoorten tot kracht."
Jamie Sams

De dagelijkse gedachte wordt niet meer doorgegeven, aangezien zij het moeilijker hebben gemaakt om het te kopiëren en ik juist wat meer rust moet en mag houden.

Geen opmerkingen: