vrijdag 2 mei 2014

Dagtekst van vrijdag 2 mei 2014, Woorden van Inspiratie - Dag 32 en En dagelijks gedachte


Dagtekst van vrijdag 2 mei 2014.

"Over het algemeen zijn het niet de rechtschapen mensen die de oneerlijkheid, onrechtvaardigheid en kwaadwillendheid bij de anderen het meest onderstrepen en het meest blijk geven van wantrouwen. Integendeel, het zijn meestal degenen die zelf deze gebreken hebben, die ze onophoudelijk bij de anderen ontdekken. Hoe komt dat? Omdat het eigen is aan een verdorven natuur om vooral de aandacht te richten op wat slecht en verdorven is zoals zij. Degenen die grote morele kwaliteiten bezitten, interesseren zich niet zozeer voor de gebreken van hun medemensen, soms schenken zij daar zelfs geen aandacht aan, en indien zij ze terloops ontdekken, blijven ze er niet bij stilstaan, want zij hebben de neiging om de anderen te zien door de bril van de kwaliteiten die zij zelf bezitten.
Ieder mens kan slechts door zijn eigen ogen kijken, en die ogen vormt hij zelf door zijn gedachten en gevoelens. Ontmoet je mensen die alleen maar praten over de tekorten en het slechte gedrag van de anderen, weet dan dat zij je op een of andere manier vooral dingen over zichzelf onthullen. Indien zij
ziele-adel, goedheid en eerlijkheid bezaten, zouden zij die goede kwaliteiten bij de anderen  ontdekken, en zouden zij in eerste instantie over deze kwaliteiten met jou spreken."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Woorden van Inspiratie - Dag 32
"  Er zijn geen ongelukken...
er is enkel een doel
dat we nog niet begrijpen."
Deepak Chopra

En dagelijks gedachte

Dat waarnaar jij verlangt,
verlangt ook naar jou.

Rumi  (ingestuurd door: M. Janssens, Antwerpen BE)

Geen opmerkingen: