woensdag 25 maart 2015

Dagtekst van dinsdag 24 maart en woensdag 25 maart 2015.


"Iemand zegt : “Ik ben ziek, dat zie je toch.” En inderdaad, men ziet dat hij ziek is, maar het is slechts een gedeelte van zijn lichaam dat aangetast is. Als hij blijft hameren op zijn ziekte, is het alsof hij zich vereenzelvigt met het zieke deel en het daardoor de kans geeft om heel het terrein te bezetten. Niet alleen op fysiek vlak, maar ook op psychisch vlak.
Wie zwaar ziek is, zou moeten zeggen: “Mijn lichaam is ziek, dat is waar, maar ik, kind van God, goddelijke vonk, kan niet ziek zijn.” En deze overtuiging plaatst hem boven zijn ziekte. Hij identificeert zich niet met zijn lichaam maar met zijn geest die in het licht en in de eeuwigheid leeft. Door te beslissen deze wet van de suprematie van de geest toe te passen, zal hij eerst veranderingen teweegbrengen in het gebied van de gedachten. Deze veranderingen zullen vervolgens het gebied van de gevoelens, van de gewaarwordingen beïnvloeden, die zich uiteindelijke zullen concretiseren op het fysieke gebied en zo verbeteringen teweegbrengen en soms zelfs genezing."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Dagtekst van dinsdag 24 maart 2015.
"Niemand trekt in twijfel dat er niets mooier, groter, belangrijker is dan de liefde. Maar al te vaak wordt zij vermengd met instinctieve, passionele elementen, die verhinderen dat haar ware natuur verschijnt.
Heb je al eens pasgeboren dieren gezien? Een hondje, een kalfje of een lammetje zijn niet zo proper, het is hun moeder die hen schoonmaakt door ze te likken. En men geeft ook een kind dat pasgeboren is een bad. Welnu, voor de liefde geldt hetzelfde: de liefde is een kind, een goddelijk kind, want onder gelijk welke vorm van liefde schuilt God. Zelfs de meest egoïstische of meest sensuele liefde bevat een goddelijke kwintessens. Als zij onherkenbaar is, is het omdat zij omhuld is door teveel grove, onzuivere elementen, omwille van de moerasgebieden waar het hart van de mens haar liet doorgaan. Maar zuiver ze, versterk ze, bevrijd ze en dan zul je weten wat de liefde werkelijk is."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Groei...
waar het leven je ook neerplant.
Ben Okri  (Ingestuurd door:  Red. Dagelijkse Gedachte, Leiderdorp NL)


Woorden van Inspiratie - Dag 359
Er is maar één zonde: 
gebrek aan hart.
Multatuli

Geen opmerkingen: