donderdag 20 december 2012

De aarde zal morgen echt niet vergaan. Brief van Ton Schoenmakers aan zijn leerlingen, waarvan ik er één ben

L.S.
De aarde zal morgen echt niet vergaan: de Maya's hebben het in eerste instantie namelijk over een nieuw tijdperk dat aanbreekt, een nieuwe, kosmische cyclus, waarbij 'nieuwe' energieën instromen vanuit het centrum van de kosmos. De Yin kracht krijgt daarbij steeds meer ruimte en de Yang-energie is daarvoor zijn positie als eerste violist in het kosmische orkest der energieën aan het inlossen.
Wat betekent dat concreet? Zaken die voorheen zinvol en lovenswaardig waren om na te streven verliezen nu steeds meer aan betekenis en maken plaats voor andere waarden in onze samenleving die alsmaar meer opgeld doen.
Daarnaast zijn vele (voorbereidende en voorwaardenscheppende) veranderingen al veel langer aan de gang. Dat het echter nog gepaard zal gaan met de nodige turbulenties en krachtig natuurgeweld in de komende maanden en jaren staat buiten kijf. Je hoeft hiervoor echt geen esotericus, psycholoog of econoom te zijn. Dat traject zullen we allen als collectief en als individu nog op nadrukkelijke wijze (gaan) doormaken voor zover het niet al in je leven aan het toeslaan is. 
Je vanaf nu voortdurend bewust blijven centreren en bijvoorbeeld  je amygdalae regelmatig activeren zodat deze als emotionele kompas op een meer creatieve en intuïtieve wijze dienst doen in de komende roerige tijden, is van groot belang. Ook dagelijks enkele minuten bewust contact maken met je innerlijke zelf zal zijn vruchten beslist afwerpen.
Blijf je je echter uitsluitend richten op de uiterlijke kant des levens zonder te kiezen voor momenten van verstilling in je zelf zal dat ongetwijfeld vroeg of laat op ingrijpende wijze zijn tol gaan eisen. Als het toeslaat, begrijp je in eerste aanleg niet wat er gaande is en komt de bewustwording vaak pas geleidelijk aan op gang of je ontvangt een flits van een onmiddellijke herkenning en weet je vanaf dat moment waar het daadwerkelijk op aankomt in je leven.
Je kunt dit beter vooraf weten en je gedrag daarop afstemmen dan het gewoon aan het "toeval" overlaten. In de komende maanden en jaren zal het geweld, de verwarring, de chaos, de radeloosheid en de onzekerheid in alle geledingen van ons leven drastisch toenemen. Mensen die verstoken zijn van psychologisch zelfinzicht zullen zeer rare bokkensprongen gaan maken en alle grote en kleine systemen op aarde door mensenhoofden geschapen gaan nog meer kraken in hun voegen.

Het oude moet nu eenmaal plaats maken voor het nieuwe. ;-)
Langs deze weg wensen wij jullie allen alvast prettige kerstdagen en een gezond, voorspoedig en inspirerend 2013.
Lichtvolle groetjes
Kitty & Ton

Geen opmerkingen: