maandag 10 december 2012

Gedachten van goed en kwaad, hoe verjaag ik de laatste en geniet ik zolang mogelijk van de eerste

Kent u dat ook? Al die gedachten die de hele dag door je hoofd spoken? Ze kunnen blijdschap geven, maar ons ook een groot negatief gevoel geven, zodat we er akelig van worden. Het kan ons zelfs ziek maken op zo’n dag. Met blijdschap vervult zijn is heerlijk, je dag kan dan niet meer kapot. Maar hoe te handelen als we ons akelig voelen of diep verdrietig? Mikhaël Aïvanhov geeft hieronder het antwoord.

Om ons heen leven goede en slechte entiteiten. De goeden willen ons graag helpen, de anderen willen ons alleen maar naar beneden trekken, negatief beïnvloeden. Jezelf drie keer per dag in het licht zetten helpt hiertegen. Het is een oefening die ik van Ton heb geleerd. Nu kun je als excuus wel zegen dat je er geen tijd voor hebt, maar dat moet ik echt tegenspreken. Zet je wekkertje van je telefoon en doe het. Proberen kost niets en als je ziet wat het je oplevert ga je er vanzelf wel aan denken om het vol te houden. Het kost je maar een paar minuten per dag.

Oefening: Ga ontspannen staan. De benen ietsje uit elkaar. Laat vanuit het universum een witte lichtstaal binnenkomen via je hoofdchakra. Vul je hele lichaam op met dit licht vol energie. Laat de energie vervolgens in de aarde verdwijnen via je voeten en tweede chakra. Doe dit vijf ademhalingen lang. Probeer om de ademhaling los te voelen van de stroming. Valt in het begin niet mee, maar op gegeven moment sta je niet meer stil bij de ademhaling. De energiestroming voelen is dan veel belangrijker.

Een tweede oefening gelijk er achteraan is om dezelfde energiestroming te vragen en daar vervolgens je hele aura mee op te vullen. Laat die energie tot onder je voeten stromen en vervolgens tussen je benen omhoog je lichaam in laten stromen tot je kruin, om vervolgens als een fontein weer naar buiten te spuiten je aura in. Doe ook deze oefening vijf ademhalingen lang. Beide oefeningen niet langer dan een paar minuten uitvoeren.

Dan is er nog een derde oefening die heel belangrijk kan zijn. Zonder dat we het in de gaten hebben kunnen wij energie van anderen pakken, vooral als we moe zijn. Bijna niemand weet dat van zichzelf. Het heeft het voordeel dat de ander moe wordt en wij door die energie ons even beter voelen. Het nadeel is dat wij ook de slechte energie meepakken van de ander. Zijn of haar negatieve gevoelens pakken wij ook, met andere woorden; we krijgen energie, maar niet de goede. De moeheid mag even verdwenen zijn, de negatieve gevoelens worden sterker. Juist omdat je dit als mens niet altijd beseft is hier de derde oefening.

Visualiseer eens op je lichaam en ontdek dat er tientallen draadjes verbonden zijn naar buiten, zonder dat je hoeft te weten naar wie. Verbreek in gedachten deze draadjes aan voor- en achterzijde. Laat nu een soort tweede huid van doorzichtig licht je lichaam omsluiten, zodat jij in je eigen energie kan blijven. Niets van anderen neemt of geeft wat niet bij jou hoort of van jou is. Begrijp je iets niet, schrijf rustig per mail en ik beantwoord de vraag onder aan dit verhaal.

Dagtekst van dinsdag 11 december 2012.

"Door goed en kwaad te beschouwen als onverzettelijke vijanden, wordt de mens voortdurend tussen die twee heen en weer geslingerd en weet hij niet de eenheid te hervinden, die hem tot een sterk wezen maakt en meester van elke situatie. Je zegt: ‘Maar we kunnen er niets aan doen, het is nu eenmaal zo dat we gevangen zitten tussen de krachten van goed en kwaad…’

Zolang je op aarde bent, zul je dit probleem horen op te lossen en om het op te lossen is hier onder andere een methode: leer hoe je de duistere entiteiten die je in hun netten willen strikken dient te beantwoorden. Maar antwoord hun nooit met geweld, want dat maakt hen alleen maar sterker. Als je hen voelt naderen in de vorm van verleidingen, slechte gedachten, slechte gevoelens, verzet je dan niet tegen hen. Zeg hun dat je blij bent met hun bezoek, en breng het licht mee om ze te begroeten, ontsteek al je innerlijke lampen: onmiddellijk zullen deze bezoekers het hazenpad kiezen, want ze zijn lelijk, slecht gekleed en willen niet gezien worden! Ja, alleen het licht in jou kan een antwoord zijn op de geesten van het kwaad. Je hoeft ze niet te tarten, breng alleen maar je licht. En dankzij het licht kom je elke dag

meer en meer vooruit op weg naar de innerlijke eenheid." Omraam Mikhaël Aïvanhov

 

Geen opmerkingen: