dinsdag 18 december 2012

Deurtjes openen en sluiten

Vandaag ontving ik onderstaande prachtige tekst van Omraam Mikhaël Aïvanhov over deurtjes openen en sluiten. Ik had geen idee dat we zoveel deurtjes hadden. Eigenlijk beschouwen we het altijd als normaal dat we kunnen zien horen voelen en ruiken. De één wat meer dan de ander. Degene die wat meer van dit alles heeft ontvangen en daardoor meer kan zien en vertellen noemen we gelijk paranormaal begaafd, terwijl we eigenlijk heel gewoon zijn net als ieder ander. Wij zijn mensen met dezelfde fouten en gebreken. Niets menselijks is ons vreemd. Zet ons niet op een voetstuk, daar horen we niet thuis.

Het enige andere aan ons is dat wij iets meer horen, voelen, zien en ruiken. Het is net wat meer ontwikkeld en sterker geworden doordat we ermee gingen werken, maar ieder van ons, ook u of jij, heeft die mogelijkheden in zich. Niet iedereen geloofd hierin, wil of doet er iets mee en dat hoeft ook niet. Toch werken en vertrouwen al heel veel mensen op hun intuïtiegevoel. Eigenlijk is dat het begin van de ontwikkeling. Vertrouw op jezelf, op je gevoel, op alles wat je ingegeven krijgt en je zult zien dat je veel meer weet dan je zelf beseft. Soms zeg je als mens wijsheden dat je je achteraf afvraagt waar dat nu vandaan gekomen is. Geloof me, het wordt je ingegeven door je gidsen of begeleider. De keuze is dus aan jou. Maak jij je deurtjes open door ze in ieder geval op een kiertje te zetten, of hou je ze gesloten. Beide keuzes zijn goed. Het gaat er om waar jij je prettig en op je gemak bij voelt.

Besef je na dit gelezen te hebben dat jij je deurtje open wilt zetten, perfect. Begin met een kiertje en maak je deurtje steeds een stukje wijder open. Het komt niet met bakken tegelijk binnen. Je zou in je verwachtingen teleurgesteld worden. Er zelfs ziek van kunnen worden.
Eis niet teveel van jezelf en leg je lat niet te hoog. Mondjesmaat wordt alles aan je doorgegeven en vooral wordt er gekeken of je het aankunt. Van de andere Zijde krijg je alle bescherming mee waar je om vraagt, maar zorg wel dat het de goede bescherming is, die van het licht.

Ik wens je heel veel succes en bedenk dat het altijd twee stapjes vooruit gaat en één stap achteruit. Zo is in het hele leven, zo is het ook met leren je paranormale vermogens open te stellen. Maar weet ook dat er geen grenzen bestaan in jouw mogelijkheden. Je hoeft alleen maar verder te kijken, te zien, horen en voelen en je ontdekkingen worden groter en groter. Maus

Zoals het land onbegrense mogelijkheden heeft, zo heeft jouw geest dat ook.
Wij moeten het alleen leren zien en gebruiken.

Dagtekst van dinsdag 18 december 2012.
"Deuren open doen en sluiten, heb je wel eens nagedacht over het
belang van dit gebaar? Weet je wanneer je een deur dient te
openen en wanneer te sluiten? Natuurlijk, in het gewone leven
weet je dat: dat doe je de hele dag om naar binnen en naar buiten
te gaan, of degenen die je thuis ontvangt binnen of buiten te
laten. Maar de deuren waarover ik spreek, zijn degene die we in
ons hebben. Deze zijn het die we moeten leren openen of sluiten:
die we openen, als we de hemelse gebieden willen bereiken, of de
engelen willen binnenlaten, en ze sluiten om duistere geesten de
toegang te ontzeggen, om onze spirituele rijkdommen te behoeden.
Deuren bestaan in ons in allerlei vormen. In ons fysieke lichaam
hebben we er al twaalf: twee ogen, twee oren, twee neusgaten, de
mond, beide borsten, de navel en daaronder zijn nog twee andere
deuren. Deze deuren brengen ons in contact met de fysieke wereld
om ons heen, maar wat we niet weten is dat ze ook dienen om ons
in contact te brengen met de psychische wereld en de spirituele
wereld. Hier ligt dus een uitgestrekt gebied om te bestuderen:
hoe en wanneer openen of sluiten we die deuren…"

Omraam Mikhaël Aïvanhov

Geen opmerkingen: