dinsdag 14 oktober 2014

Dagtekst van dinsdag 14 oktober 2014


"Wat zo schadelijk is voor de mensen in deze tijd is die voortdurende opwinding, die koortsachtigheid waarmee ze leven en die uiteindelijk schade aanricht zowel aan hun fysiek als hun psychisch organisme. Je hoort steeds meer mensen klagen: ‘Wat ben ik toch moe!’

Maar desondanks blijven ze van hot naar haar rennen. Actief willen zijn is goed, maar om actief te kunnen blijven zonder zichzelf uit te putten, moet je je kunnen ontspannen. Hoe? Door te proberen dit opgedreven tempo te breken, dat een machine van je maakt die wordt voortgestuwd door een onmogelijk te beheersen motor. Daarvoor bestaan zeer eenvoudige oefeningen.
Stop meermaals per dag tenminste een minuut, denk aan iemand van wie je houdt of iets waarop je gesteld bent, wat je rustig maakt, inspireert, moed geeft. Als je dat kunt, trek je terug in een rustige kamer, ga languit op je buik liggen, op een bed of op een tapijt op de grond, met ontspannen armen en benen en laat je gaan alsof je op een oceaan van licht drijft, zonder te bewegen, zonder aan iets anders te denken dan aan het licht… Na slechts een of twee minuten zal je weer opstaan, opgeladen."

Omraam Mikhaël Aïvanhov

 

Hoeveel dingen zou ik zonder kunnen?
Socrates  (Ingestuurd door:  Redactie Dagelijkse Gedachte, Leiderdorp NL)
 

Woorden van Inspiratie - Dag 197
"  Heb je ooit stil gezeten
met gesloten ogen
en de stroom van je gedachten geobserveerd?
Heb je ooit je geest zien werken?
Of beter gezegd,
heeft je geest ooit zichzelf zien werken, gewoon om te zien
wat je gedachten zijn,
wat je gevoelens zijn,
hoe je naar bomen kijkt,
en naar bloemen,
naar de vogels en mensen,
hoe je een suggestie beantwoordt of reageert op een nieuw idee.
Heb je dit ooit gedaan?"

Geen opmerkingen: