woensdag 22 oktober 2014

Dagtekst van woensdag 22 oktober 2014.

"Iemand die zich onvoldaan, ongelukkig voelt, heeft de neiging om dit onbehagen te wijten aan een gemis en hij wacht op een persoon of een voorwerp die dat gemis komen opvullen. Maar de oplossing ligt niet daar. De oplossing ligt hierin dat hij, ondanks dit gevoel van onbehagen, van gemis, zelf beslist om iets naar de anderen te brengen, hen te helpen, te ondersteunen, te troosten, deel te nemen aan hun activiteiten. Vanaf dat ogenblik begint er een nieuw leven in hem te stromen en langzamerhand verdwijnt het gevoel van gemis. Hij begrijpt dat door te proberen iets goeds aan zijn omgeving of zelfs bij onbekenden te brengen, hij al een kracht, een ondersteuning krijgt…
Terwijl degene die niets brengt, wat je hem ook geeft, niets ontvangt. Het leven is gebaseerd op uitwisselingen: ontvangen en geven, geven en ontvangen. En zelfs als men je niets teruggeeft voor wat jij hebt gegeven, het simpele feit dat je hebt gegeven, maakt dat je innerlijk ontvangt."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

 

Dagtekst van dinsdag 21 oktober 2014.

"Het menselijk bestaan is zoals een afrollend bolletje wol: in het begin is de draad nog stevig, maar na verloop van tijd wordt de draad dunner en dunner totdat hij breekt en dat is het einde. Iedereen moet zich voorbereiden op dit einde, zodat je niet schrikt op de dag dat de engel van de dood je bij de hand neemt en zegt: “Kom uit deze gevangenis waarin je je hebt opgesloten. Ga nu, je bent vrij.”
Maar het is niet voldoende je lichaam te verlaten om je te bevrijden. De dood is alleen een echte bevrijding voor diegene die gedurende zijn verblijf op aarde een innerlijk werk heeft verricht om zich te ontdoen van zijn lichamelijke en geestelijke zwakheden. Je bent juist geïncarneerd om aan je bevrijding te werken, om je ziel en je geest steeds meer mogelijkheden te geven om de materie te overwinnen. Wanneer dan het einde komt, vertrek je met het gevoel dat je daar, waar je heen gaat, verwacht wordt. En vervolgens, op een dag, na een bepaalde tijd, zul je terugkomen en je werk voortzetten. "
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Als je mensen toelaat in je leven,
kunnen ze verbazend geweldig zijn.
Sherman Alexie  (Ingestuurd door:  Red. Dagelijkse Gedachte, Leiderdorp NL)

 

Woorden van Inspiratie - Dag 206
"  Het maakt niet uit
Wie je liefhebt,
Waar je liefhebt,
Waarom je liefhebt,
Wanneer je liefhebt
Of Hoe je liefhebt.
Het maakt enkel uit dat je liefhebt. "

 

 

John Lennon

 

Geen opmerkingen: