vrijdag 10 oktober 2014

Dagtekst van vrijdag 10 oktober 2014.

"De bewegingen die wij met de hand of slechts met een vinger uitvoeren, en in het bijzonder met de duim, beïnvloeden onze psyche. Hiervoor bestaan talrijke oefeningen, maar het zou al goed zijn als je jezelf eraan went om er twee of drie te doen.
Als je voelt dat je moe wordt, sluit dan de rechterhand en, met de duim uitgestoken, draai je hand naar rechts en naar links en beweeg daarna je duim van beneden naar boven.
Om je wilskracht te activeren om een werk aan te vatten, begin met een vuist te maken, zodat je meester wordt over alle krachten die tot je beschikking staan. Houdt de duim steeds aan de buitenkant over de vingers gevouwen, houdt hem nooit binnen in de vuist.
De derde beweging zal je helpen de energie in jezelf te beheersen en ze een juiste richting te geven. Raak met de duim en de wijsvinger van de linkerhand één voor één de vingers van de rechterhand aan en druk licht tegen ze aan van beneden naar boven.
Neem deze schijnbaar onbeduidende oefeningen, die zo belangrijk zijn voor ons psychisch leven, ernstig. Want het hele universum is in onze handen aanwezig. Zij bezitten allerlei schakelaars die ons in verbinding kunnen stellen met de natuurkrachten en ook met de engelenhiërarchieën. "

Omraam Mikhaël Aïvanhov

 
 
Dagelijkse Gedachte
10 oktober 2014
Dit is de Dagelijkse Gedachte. Met elke dag een moment van bezinning,
werk je mee aan een betere wereld voor jezelf en voor anderen.
Als jij wilt dat anderen anders op jou reageren,
verander dan de manier waarop jij reageert op anderen.
Timothy Leary  (Ingestuurd door:  M. Blauw, Den Haag NL)

Geen opmerkingen: