donderdag 22 januari 2015

Dagtekst van woensdag 21 en donderdag 22 januari 2015.

"Wij zijn op de aarde gekomen om er een werk te doen dat vergeleken kan worden met dat van de alchemisten. Ons werd een materie gegeven waaruit wij de kwintessens moeten halen; deze kwintessens is de enige rijkdom die wij met ons zullen meenemen wanneer wij de aarde zullen verlaten en wij zullen daar verder mee werken in de andere werelden.
Je vraagt je af hoe je dit woord ‘materie’ moet begrijpen. Dat is eenvoudig : alles wat deel uitmaakt van ons dagelijks leven, onze activiteiten, onze ontmoetingen, is een soort materie die ons gegeven wordt om onszelf te transformeren door de macht van de geest. En dit veronderstelt ook een werk aan onszelf, want ook wij zijn een materie : zelfs onze gedachten, onze gevoelens, onze verlangens, onze bewustzijnstoestanden zijn een materie die we moeten transformeren, die we zuiverder en rijker moeten maken. Terwijl we dus werken aan een materie buiten ons, werken we tegelijkertijd aan onszelf."
Omraam Mikhaël Aïvanhov
 

Dagtekst van woensdag 21 januari 2015
"Ook al hebben zij de leeftijd van een volwassene bereikt, de meeste mensen zijn nog als kinderen: om hun aandacht te trekken, moet je hun altijd nieuwigheden voorschotelen. En deze kinderachtige houding neemt men ook waar bij spiritualisten. Zelfs indien het onderricht dat zij ontvangen hun zo’n overvloed aan waarheden brengt, dat zij zelfs niet de tijd hebben om deze te verwerken, verwachten zij toch altijd iets nieuws. Maar wat doen zij met hetgeen zij reeds gekregen hebben?...
Er zijn essentiële waarheden die men zich tien, twintig, dertig maal per dag zou moeten herinneren. Zolang je jezelf deze discipline niet oplegt, zul je niet vooruitgaan. Indien het gebeurt dat je je soms laat gaan in daden die niet zo juist of edel zijn – en die je achteraf betreurt – is het omdat je de waarheden en de wetten vergeten bent, die je  toegelaten zouden hebben om te zegevieren over je zwakheden. Je aanvaardt toch om te ademen, te eten, te drinken, te slapen, iedere dag… Probeer dan ook te aanvaarden om voortdurend terug te komen op dezelfde waarheden. Daarin schuilt de nieuwigheid : in hetgeen men ontdekt door ze iedere dag in zichzelf te verdiepen."
Omraam Mikhaël Aïvanhov


Vergeven is de sleutel naar actie en vrijheid.
Hannah Arendt  (Ingestuurd door:  Wilma Mets, Den Haag NL)

 
Woorden van Inspiratie - Dag 297
"  In het NU leven betekent niet
dat je krampachtig
je aandacht fixeert op

een moment in de tijd;
dat is een onzinnige kwelling.

Leven in het NU
betekent simpelweg
dat je bewust aanwezig bent
in de ervaring van dit moment,
zonder die te willen vervangen

door iets anders."
Erik van Zuydam

 

Woorden van Inspiratie - Dag 296
"  Verleden en toekomst
bestaan enkel in de geest.
Ik Ben nu."
Sri Nisargadatta Maharaj

 

 

Geen opmerkingen: