zondag 18 januari 2015

Oproep voor teksten en de Dagtekst van zondag 18 januari 2015Vandaag heb ik een kaart gemaakt van de dagelijkse gedachte. Wel op eigen foto, maar geen eigen tekst. Deze tekst sloeg best een deel nog op mezelf, zodat ik dit een foto waard vond om te besteden aan andermans tekst. Weten jullie ook mooie teksten, stuur ze rustig in een privéberichtje of per mail op naar maus-sturmer@home.nl, met vermelding. "tekst kaart". Ik plaats ze op een mooie foto bij, je naam wordt erbij vermeld en hij komt op Facebook en internet te staan. Is het de tekst van iemand anders vermeld dan diens naam erbij. De teksten mogen in het openbaar gebruikt worden. tekst van iemand anders, vermeld dan diens naam er bij.

Dagtekst van zondag 18 januari 2015
"Wanneer men hen ondervraagt over hun religieuze geloof, zeggen vele mensen dat zij in 'iets' of 'iemand' geloven, zonder precies te kunnen uitleggen over wat of over wie het gaat en zonder erin te slagen dit God te noemen. Het is alsof zij in het verleden bepaalde kennis bezaten, bepaalde ervaringen hebben opgedaan, en bij momenten komt deze kennis of ervaringen aan de oppervlakte als een korte schittering van een licht dat van zeer ver komt. Zij weten niet waarom deze indruk zich aan hen opdringt met zulke vanzelfsprekendheid, zij weten niet hoe ze dit moeten interpreteren, maar toch blijft het voor hen een werkelijkheid waaraan ze niet twijfelen.
Op een bepaald ogenblik in hun leven worden de meeste mensen bevangen door het gevoel dat iets in hen ze verbindt met een hogere, mysterieuze wereld, waarvan zij een indruk hebben bewaard. Het verschil tussen de mensen is dat sommigen deze gewaarwording laten vervagen zonder te proberen zich erin te verdiepen waarvan dit een teken is. Voor anderen daarentegen is het een vertrekpunt van een innerlijke zoektocht die hen zal leiden naar het bewustzijn van hun goddelijke oorsprong."
Omraam Mikhaël Aïvanhov
 

Een laag gevoel van eigenwaarde is alsof je
door het leven rijdt met de handrem erop.
Maxwell Maltz  (Ingestuurd door:  Mieke Pouseele, Sint-Andries BE)

 
Woorden van Inspiratie - Dag 293
"  Overgave verandert niet wat is,
  in elk geval niet direct.
 Overgave verandert jou. 
 Als jij  veranderd bent,
verandert je hele wereld,
omdat de wereld
slechts een afspiegeling is."
Eckhart Tolle

Geen opmerkingen: