maandag 2 februari 2015

Dagtekst van maandag 2 februari 2015

"Om te evolueren, moeten wij examens afleggen, grote beproevingen doorstaan. Dat wij zullen lijden is zeker, maar als we ze te boven komen, zullen we tenminste weten waartoe we in staat zijn. Deze beproevingen staan in verband met de vier elementen : aarde, water, lucht en vuur. Heel ons leven lang doen zij zich aan ons voor. De beproevingen van de aarde zijn zoals aardbevingen : zij testen onze wilskracht, ons geduld en onze standvastigheid. Zijn onze fundamenten, naar het beeld van de piramide, voldoende stevig?
De beproevingen van het water hebben betrekking op de wereld van de gevoelens. Zij dompelen ons onder in de zwarte stromen van de haat, het verraad, en de liefde in ons moet al dit vergif kunnen neutraliseren.
De beproevingen van de lucht worden veroorzaakt door tornado’s en orkanen. Zal ons intellect de koers  kwijtraken of zal het een klare kijk blijven hebben en correct redeneren?
De beproevingen van het vuur zijn de ergste. Zij verbranden alle onzuiverheden die onze ziel verhinderen zich te verenigen met de eerste Oorzaak, de Bron van al wat bestaat. Om God te vinden, moeten wij door het zuiverende vuur gaan."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

 
Geduld en volharding creëren samen een magisch effect dat
problemen oplost en hindernissen doet vervagen.
John Quincy Adams  (Ingestuurd door:  P. Bakker, Zaandam NL)
 

Woorden van Inspiratie - Dag 308
 "  Je niet verzetten,
niet oordelen
en onthechting
zijn de drie aspecten
van ware vrijheid
en verlicht leven."
Eckhart Tolle

 

Geen opmerkingen: