woensdag 4 februari 2015

Dagtekst van woensdag 4 februari 2015, mijn verjaardag en bergen beklimmen


 
Al zoveel bergen heb ik in deze 73 jaar moeten en mogen beklimmen. Ze waren niet allemaal even hoog en zwaar. Echter al die toppen heb ik bereikt die ik omhoog moest lopen. Ook vandaag op mijn verjaardag heb ik een top bereikt, waarin velen mij al niet meer mochten volgen. Zoals Berry, die maar 60 werd, familieleden, vele vrienden en kennissen. Er is juist vandaag dus weer heel veel om dankbaar voor te zijn. Op deze top van vandaag zwaai ik de vlag en breng een groet aan allen die er niet meer zijn. Maar juist ook naar allen die nog om me heen zijn en vandaag extra even aan mij denken of hebben gedacht. Dank je wel allemaal hiervoor. Fijne dag en voor alle andere jarigen plaats ik een mooie wens hieronder.


Dagtekst van woensdag 4 februari 2015
"Zodra wij de toppen van hoge bergen waarnemen, voelen wij instinctief dat niet alleen op het fysieke vlak, maar ook en vooral op het spirituele vlak, de bergen een band voorstellen tussen de aarde en de hemel.
Veel wijsheid is voorafgegaan aan de vorming van de bergen en hun inplanting is nooit aan het toeval te wijten. Aan ieder van hen werd een bepaalde functie toegekend en daarom verschillen zij allemaal van vorm en van hoogte.  Hun toppen rijzen omhoog als antennes die bestemd zijn om golven van verschillende frequentie uit te sturen en te ontvangen, waarbij ieder van hen op die manier bepaalde gunstige voorwaarden schept voor de activiteiten van onze ziel en onze geest. En wij allen hebben inwendig ook bergen te beklimmen om in verbinding te treden met de Hemel. Daarom is het zo belangrijk voor ons spiritueel leven te begrijpen wat het woord ‘bergtop’ betekent."
Omraam Mikhaël Aïvanhov

Voor sommige dingen in het leven
heb je geen woorden nodig.
Willy Wonka in Charlie en de chocoladefabriek  (Ingestuurd door:  Ester de Valk, Schaffen BE)

 
Woorden van Inspiratie - Dag 310
 "  Dans alsof niemand je kan zien.
Heb lief alsof je nog nooit
gekwetst bent geweest.
Zing alsof niemand je kan horen.
Leef alsof de hemel hier op aarde is."
Rumi

 

Geen opmerkingen: